Om oss

Det finns tre saker som utmärker en framgångsrik entreprenör:

1. Entreprenören ska ha en idé som den tror mycket starkt på. Helst ska det inte vara så många andra som tror på idén. Det är ju i första hand den som gör något, som ingen annan gjort, som kan nå verkligt stora framgångar. Den som har en djärv idé måste därför  räkna med att andra människor i början kommer att ogilla eller förlöljiga den. Ingen bank ville exempelvis ge något lån då Monica Lindstedt 1992 kom med idén till gratistidningen Metro. Men tidningen blev en av de största dagspressframgångarna i världen under 1990-talet.

2. Entreprenören ska ha en startk vilja att förverkliga idén. Det är bara resultatet som räknas. En god idé, som aldrig förverkligas, skapar inget entreprenörskap. Däremot kan ett misstag ibland leda fram till en lyckad produkt - om den som gör misstaget har tillräkligt kompetens och fantasi för att se möjligheterna.
Ett exempel är Västerbottensosten som uppfanns av Ulrika Eleonora Lindström i Burstäsk, Västerbotten, efter det att hon omkring år 1870 hade hanterat en ostmassa felaktigt.

3. Entreprenören ska ha en förmåga att organisera den verksamhet som behövs för att förverkliga idén. Det handlar bland annat om att skaffa fram kapital och utrustning, rekrytera medarbetare, organisera produktionen, hitta rätt marknader och ordna försäljningen.

I dagsläget har vi


3st traktorgrävare - spårgående
1st runtomsvängande hjulgrävare - spårgående
1st Scania 101’a
5st kompletta servicebilar
1st Teleskoplastare


Ett flertal ytterligare grävmaskiner och hjullastare i storleksklassarna 1000kg - 30ton
Samt Lastbilar i olika utförande

9st Tillsyningsmän
5st Bantekniker

7st Maskinister
3st Arbetsledare